Qui som


El GRIMM som un grup de treball format per una quinzena de persones constituït dins del Centre d'Estudis Ribagorçans (CERib). És un grup de nova creació amb molta energia i diversitat interna, format per persones d’àmbits molt diferents, que tenim com a objectiu estudiar, promocionar i conservar el patrimoni miner i geològic de les Mines de Malpàs, i per extensió de tota la vall de Peranera i Erillcastell.

La constitució del grup de treball

A partir de la celebració d'unes jornades de formació els dies 6 i 7 de setembre del 2018, sota el títol "Les Mines de Carbó de Malpàs: un Indret amb Lectures Múltiples (UDL)", un grup de gent vinguda de diferents àmbits d'investigació va compartir l'objectiu i les ganes de voler recuperar aquest patrimoni oblidat. Així es va constituir el 15 de desembre de 2018 el Grup de Recuperació i investigació de les Mines de Malpàs (GRIMM). Un grup de treball que forma part de l'associació CERIb (Centre d'Estudis Ribagorçans). El grup neix amb l'objectiu de recuperar, investigar i difondre el patrimoni miner de Malpàs, i al mateix temps, difondre el coneixement de l'important context geològic de la zona. Els projectes es troben en procés de consolidació, entre els quals hi ha la proposta de creació d'un itinerari miner i geològic que transcorri el procés d'extracció del carbó mineral i el recorregut que feia a la mina; i un segon itinerari que englobés i connectés l'entorn geològic de la vall amb les mines i els pobles que hi formen part, com Malpàs, Erillcastell i Peranera.


Comentaris

  1. Una genial iniciativa, teniu pensat pre alguna altra formació durant aquest estiu? M'interessaria moltisim conèixer més detalls sobre aquest patrimoni. Fa poc que visc al Pont de Suert i m'agrada coneixer la història i tradicions de l'Alta Ribagorça i voltants.

    Moltes gràcies! I ànims amb el projecte.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars

Wikipedia

Resultats de la cerca