Fons documental

En aquest espai pretenem recollir tota la documentació que hi ha disponible sobre l'entorn de les Mines de Malpàs, tant de caire científic com de caràcter general. Volem que sigui un referent de consulta per a totes aquelles persones que vulguin aprofundir en el patrimoni natural i cultural del triangle Malpàs-Erillcastell-Peranera. Així mateix, esperem incentivar futurs treballs de recerca, tant de batxillerat com universitaris, així com periodístics o d'estudiosos locals, que ens ajudin a posar en valor el territori.

Patrimoni Miner

Patrimoni Geològic

  •  Aleman, O (2020). Senderisme i geoturisme a Erillcastell. Caminar per plaer com a estratègia de desenvolupament local sostenible. Revista Rpacurtia 2 (CERIB). Ed. Anem Editors.
  • Martí, JoanGeozona 116 Ignimbrites d'Erillcastell (pdf). Generalitat de Catalunya-Departament de Medi Ambient i Habitatge; Direcció General del Medi Natural.
  • Martí: Martí, Joan (1983). La formación volcánica estefaniense ErillCastell (Pirineo de Lérida). Acta geològica hispànica, v. 18, núm. 1, pàg. 18.
  • Martí & Mitjavila: Joan MARTÍ & Josep MITJAVILA (1988).  El volcanismo tardihercínico del Pirineo Catalán, II: caracterización de la actividad explosiva.  Acta geològica hispànica, v. 23, núm. 1, pàg. 21-31.
  • Mujal, Eudald (2017)Registre sedimentari i icnològic del fini-Carbonífer, Permià i Triàsic continentals del Pieineus Catalans. Evolució i crisis paleoambientals a l’equador de Pangea. Tesi doctoral. UAB. https://ddd.uab.cat/record/188092

Patrimoni Cultural

Dinamització local, educativa i turística

Literatura

Premsa

Comentaris

Entrades populars

Wikipedia

Resultats de la cerca